יואב פרידמן ynet
ר' שלמה הותיר אחריו אוצר בלום וגנוז של ניגונים, דברי תורה וסיפורי חסידים שהולכים ומתגלים בעולם היהודי. הוא היה מחבר ניגונים בכל הזדמנות - בבתים פרטיים ובמקומות נידחים בעולם. חלקם הגדול התפרסמו, אך עדיין ממשיכים להתגלות מאות ניגונים שנשתמרו רק בזכות שמישהו הקליט אותם בטייפ ביתי או אמצעים אחרים.
|
האזינו: "כשושנה" ו"בורא עולם" |
את האלבום החדש הקליטו יחד שלושה ממובילי הסצינה המוזיקה היהודית האלטרנטיבית – אהרן רזאל, חיים דוד ושלמה כ"ץ. שיר הנושא של הדיסק הוא "כשושנה" (רצועה מספר 4 ), בו שרים השלושה את הפסוק "כשושנה בין החוחים כן רעיתי בין הבנות" מתוך שיר השירים ב, ב.

רזאל, חיים דוד ושלמה כץ בעבודה על הדיסק
בחוברת המצורפת לאלבום מצוטטים דברים מההקדמה של ספר "הזהר", שם נכתב כי השושנה מסמלת את כנסת ישראל, כלומר עם ישראל. הסיבה להשוואה בין הפרח לעם ישראל היא שכשם שלצד הקוצים יש לשושנה תפרחת אדומה ולבנה, כך ישראל נידונים בשתי מידות מאת הקדוש ברוך – מידת הדין ומידת הרחמים.
עוד מוסבר בחוברת כי הודות לכוח ולעקשנות של עם ישראל, הוא המשיך לדבוק בקב"ה, על אף הניסיון הדוקר והכואב של הגלות. "והדבר המדהים מכל", כך נכתב, "הוא שהעדינות הפנימית והטוהר של עם ישראל לא נהרסו נוכח הקשיים".
השיר השני באלבום, "בורא עולם, הולחן על ידי קרליבך במהלך טקס "שבע ברכות" שלו עצמו (1972 ). השיר השביעי, "כי לקח טוב", הולחן על ידו ב- 1963 בשעת צהריים מול חוף הים של תל אביב, כשבילה עם קבוצת חסידי פונוביץ'.
רזאל מספר בחוברת: "שלמה כ"ץ אמר 'הנה עוד ניגון לא-ידוע' והתחיל לנגן את 'רברבין'. וואו. הנשמה שלי נרעדה. הרגשתי שמישהו מגלה לי את צפונות התורה. ממש. איזו זכות זו היתה לעבוד על האלבום הזה".
וכ"ץ כתב: "זו אכן היתה זכות גדולה להביא את הניגונים האלה לעולם. ריבונו של עולם, אני מודה לך מכל הלב. ולך, ר' שלמה, ניאחז בך עד התו האחרון".
הפצה: הינדיק הפקות